Polderzicht goes to Labuerda

Zondag 30 september, 16u. Vertrekkensklaar!

Maandag 1 oktober. Een behouden aankomst en een zalige eerste dag! We maakten een mooie wandeling door Labuerda, hielden een hele serene viering in het plaatselijke kerkje, en genoten we van een meer dan verdiende aperitief in het dorps “cafeetje”! Kortom, we zijn echt weer op “Spanje reis”!

Dinsdag 2 oktober. Vandaag maakten we een daguitstap naar Boí in Catalonië. We bezochten daar het nationaal park Aigüestortes die we enkel maar konden bereiken met de plaatselijke taxibusjes. Na een rit van 20min door het steile landschap genoten we van een prachtig stukje ongerepte natuur. En het weer zat ons ook mee, een mooie 24 graden en een straalblauwe hemel!

Woensdag 3 oktober. Na ons uitgebreid ontbijt vertrokken we richting Barbastro om er Bodega Lalanne te bezoeken. Deze wijnkelder is de oudste van de streek. Na een interessante rondleiding in het Spaans (gelukkig hadden we Lourdes mee die voor ons met veel plezier de gids vertaalde) stond er een heerlijk 5-gangen menu op ons te wachten. Tijdens het eten degusteerden we drie verschillende wijnen.

Na het middagmaal zijn we onder politiebegeleiding naar het centrum van Barbastro gereden waar we het museum Diocesano en de kathedraal bezochten. Zoals je ziet, het was een cultuur gevulde dag!

Donderdag 4 oktober. We hadden een iets wat “rustigere” dag voor de boeg, maar de de sfeer zat er goed in vandaag… Deze morgen genoten sommige bewoners van een heerlijk aperitiefje, terwijl anderen liever gingen gaan wandelen. Ook voor de begeleiders was er een mogelijkheid om even uit te rusten. Net voor het middagmaal was er een mooi voorprogramma van onze priester Hubert Sergeant en zorgde Olivier voor een prachtige apotheose!

Na de paëlla (met frieten?!) vertrokken we naar Portalet. Een dorpje in de Pyreneeën op de grens met Spanje en Frankrijk. Hier konden we heel goedkoop wat inkopen doen.

De dag werd afgesloten met een bedanking voor al het hotelpersoneel en een stevige fuif. De volgende dag vertrokken we in de namiddag terug richting Lindenhove, Polderzicht, OLVO, Tilia & Zeelinde!!!

 


Site by Verdographics