Meibedevaart 2015

Op woensdag 6 mei zetten alle begeleiders hun beste beetje voor! Meibedevaart!Na anderhalf uur rijden kwamen 45 bewoners en 47 begeleiders (van Lindenhove, Polderzicht, OLVO & Tilia) aan in Geraardsbergen. De stad van de 3 M’s: De Muur, Manneken Pis (de originele) en de Mattentaarten. En alle drie kwamen ze aan bod!

Eenmaal aangekomen op de markt, was een tijd voor een plaspauze en een promotiefilmpje van de stad. Onze busrit zette zich verder tot aan de voet van de Muur van Geraardsbergen. Daar begon de bestijging van de muur. Met elk een vlaggetje van de Vlaamse Leeuw in de hand en ‘Vlaanderen De Leeuw’ op de achtergrond begonnen we aan de bergrit. Gelukkig waren de weergoden ons goedgezind. Na bloed, zweet en tranen kwamen we eindelijk aan op de top van de berg: de kapel op den Oudenberg! Priester Fran├žois verwelkomde ons in de prachtige kapel en gaf een bezinning.

Na het middagmaal en net na een helse regenbui vertrokken we te voet opnieuw naar de markt, waar we Manneken Pis konden aanschouwen. 160 jaar eerder dan die in Brussel. Om 16u begon de misviering in de mooie kerk. Rond 17u30 was iedereen klaar om huiswaarts te gaan. Bakker Olav kwam ons nog uitwuiven en bracht daarbij nog een mattentaart mee voor elk van ons! Mmmmmmm! We hebben ervan genoten! Tot volgend jaar!