Lourdes-Labuerda 2014 (dag 5 &6)

Dag 5 was een verrassing. Op de tonen van ‘Zaragoza’ van Jimmy Frey zetten we de dag in. Zo wisten we meteen ook onze bestemming. De vierde grootste stad van Spanje was werkelijk ‘De stad van m’n dromen’ met heel wat bezienswaardigheden en terrasjes.

Na een rit van ongeveer 3 uren hadden we een koffie verdiend met uitzicht op ‘El Pilar’ die we daarna ook bezochtten. Dit spectaculair gebouw was prachtig gedetailleerd. Een echte aanrader! Tijd voor het middagmaal in ‘El Ciclon’. Daar kregen we een heel uitgebreide maaltijd (4 gangen!). Met een goed gevulde maag vertrokken we richting ‘La Seo’. Zuster Reinhildis gaf daar een korte uitleg over onder andere het indrukwekkend tabernakel aan het altaar. Nadien volgde een vrij moment waarin de meesten de winkelstraten verkenden. Helaas was het siësta, dus was het merendeel van de winkels gesloten. In de late namiddag bezochtten we samen het parlement. Na een lange, maar onvergetelijke dag keerden we terug huiswaarts voor het avondmaal.

Onze laatste volledige dag in Labuerda brak aan. We startten met een bezoek aan het stadje Ainsa. Deze stad biedt meerdere uitzichten op de omgeving en is grotendeels met kasseien bedekt.

De dag sloten we af met een uitstap naar Santuario de Torreciudad, een moderne schrijn opgedragen aan de Heilige Maagd Maria. Dit gigantisch gebouw staat helemaal bovenaan op een berg. We werden hartelijk ontvangen in het infopunt waar we eerst een documentaire te zien kregen over de opbouw, de architect en de functie van het gebouw.

We woonden een korte misviering bij met ook een stiltemoment…