Fotoreportage oktober

Hieronder vind u de fotoreportage van de maand oktober.

Enkele van onze bezoekers hadden het geluk de maand in het zonnige Spanje te kunnen starten. Op maandag 1 oktober kwamen we toe in Hotel Peña Montañesa in Labuera! Na een mooie wandeling doorheen Labuerda hielden we een eucharistieviering in het plaatselijke kerkje en genoten we vervolgens nog van een drankje in het dorps “cafeetje”. Dinsdag maakten we een daguitstap naar Boí in Catalonië. Daar bezochten we het nationaal park Aigüestortes, een prachtig stukje natuur die we enkel konden bereiken via een steile weg naar boven met de plaatselijke taxibusjes. Woensdag trokken we richting Barbastro. In de voormiddag kregen we een rondleiding in Bodega Lalanne, de oudste wijnkelder uit de streek, gevolgd door een verfijnd vijfgangenmenu als middagmaal met aangepaste wijnen. Na de middag bezochten we het museum Diocesano en de prachtige kathedraal. Donderdagvoormiddag konden we genieten van een aperitiefje op het zonnige terras. Na het middagmaal bezochten we nog de bergpas Portalet, die exact op de grens van Frankrijk en Spanje ligt. Daar hadden we de mogelijkheid om een souvenir te kopen. Vrijdag genoten we nog volop van de laatste zonnestralen en nog een heerlijke maaltijd voor we weer op de bus stapten richting huis. Het was weer een prachtige reis!

Eenmaal terug in België profiteerden we nog van de nazomerse zonnestralen. Zo maakten we een mooie herfstwandeling doorheen het Tillegembos gevolgd door een drankje op het zonnige terras van de Trutselaar. Ook bezochten we nog de oktoberfoor waar we konden genieten van lekkere oliebollen na een wandeling doorheen Oostende.
Ook op de regenachtige dagen hadden we een gevulde agenda. We brachten een bezoekje aan Lisette om samen te genieten van een heerlijk stukje cake en goeie koffie in café Désirée. We namen ook een kijkje in de Floralux. Hier kochten we enkele plantjes om het dagverzorgingscentrum fleurig te houden doorheen de koude periode die voor de deur staat. Verder speelden we nog verschillende volksspelen en naar maandelijkse gewoonte maakten we ook lekkere pannenkoeken voor de hele groep. 
We sloten de maand af met een heerlijke Halloweenmenu die we gezamenlijk maakten, namelijk pompoensoep als voorgerecht, gevolgd door bloedworst met appelmoes en gebakken aardappelen.  

 


Site by Verdographics